Religious Technology Center Religious Technology Center
Houder van de Dianetics & Scientology handelsmerken
Introductie
De Scientology Religie
Het Garanderen van de Toekomst van Scientology
David Miscavige Voorzitter van de Raad van Bestuur
Stuur een rapport aan RTC
Zaken van Belang voor RTC
Neem contact op

Dhr. Miscavige heeft onophoudelijk gewerkt om de Scientology religie te expanderen en te beschermen. In het begin van de jaren 80 was Dhr. Miscavige een van de leiders van de reorganisatie van de managementstructuur van de Kerk en vestigde hij een nieuwe en sterkere opzet van het management om in staat te zijn de snelle expansie van de Kerk te behandelen en stabiliteit voor de toekomst te verschaffen. In 1993 was Miscavige een van de hoofdrolspelers in het beëindigen van een 40-jaar lange oorlog tussen de Scientology religie en de Internal Revenue Service (Amerikaanse belastingdienst). Op soortgelijke wijze speelde hij een persoonlijke en zeer effectieve rol in het brengen van vrede en het beëindigen van voormalige onenigheden met gerechtshoven en regeringsinstanties, zowel in de Verenigde Staten als overzee.

Als de wereldwijde kerkelijke leider van de Scientology religie, een positie die hij bijna 20 jaar lang heeft bekleed, heeft de kerk een ongekende expansie ervaren als een wereldwijde beweging – weerspiegeld in de meer dan 11.000 kerken, missies en centra in 165 landen – in geen geringe mate dankzij zijn onvermoeibare toewijding tot het zekerstellen van de zuiverheid en integriteit van L. Ron Hubbard’s nalatenschap.

Ook al is hij geen woordvoerder voor Scientology, toch wordt Dhr. Miscavige regelmatig vermeldt door de media in verband met de religie. In 1992 werd hij door Ted Koppel geïnterviewd voor een segment van 90-minuten in Nightline, wat een Emmy Award verdiende. Een jaar later maakte Dhr. Miscavige deel uit van een selecte groep van leiders die door de President van de Verenigde Staten uitgenodigd werden om deel te nemen aan een conferentie over religieuze vrijheid in de Rozentuin van het Witte Huis. Gedurende de laatste dertig jaar heeft hij vele honderdduizenden scientologen en niet-scientologen toegesproken op internationale Scientology evenementen. Zijn visie en toewijding in de bevordering van de Doelen van Scientology heeft geleid tot het feit dat nu meer mensen op en over De Brug naar Totale Vrijheid gaan dan ooit tevoren in de geschiedenis van de Kerk.

Dhr. Miscavige is de grote drijfkracht achter een wereldwijd programma om alle Scientology kerken te expanderen teneinde hun gemeenten beter te kunnen dienen – niet alleen als eilanden van gezond verstand en hulp waar een ieder welkom is, maar ook als centrale punten voor het uitspreiden van de vele sociale programma’s van de Kerk, die ten doel hebben om de plagen van ongeletterdheid, verdorvenheid, drugsverslaving en intolerantie uit te roeien.

Om deze reden heeft Dhr. Miscavige persoonlijk de creatie en opening van vele nieuwe Kerken geleid, waaronder: