Religious Technology Center Religious Technology Center
Houder van de Dianetics & Scientology handelsmerken
Introductie
De Scientology Religie
Het Garanderen van de Toekomst van Scientology
David Miscavige Voorzitter van de Raad van Bestuur
Stuur een rapport aan RTC
Zaken van Belang voor RTC
Neem contact op

De oude religieuze leerstellingen werden traditioneel mondeling verspreid of vastgelegd in geschriften die onderhevig waren aan verandering en verkeerde interpretatie. In tegenstelling daarmee heeft de technische vooruitgang het voortdurend vastleggen van Scientology geschriften in boeken, opgenomen lezingen en films vergemakkelijkt. Omdat de originele geschriften en opnamen van L. Ron Hubbard altijd kunnen worden onderzocht en geverifieerd, kan de technologie absoluut nooit verloren gaan. Maar ondanks het voordeel van de opkomst van Scientology in een tijd van technologische vooruitgang, hebben de religie en haar kerken toch ook de plaag van verandering en herinterpretatie ervaren, die ook andere religies heeft geteisterd.

Gelukkig zijn er, gepaard gaande met de technologische vooruitgang, wetten ter bescherming van kopijrecht en handelsmerken ontwikkeld, waarmee ook religieuze geschriften en symbolen behoed kunnen worden tegen misbruik en verandering. Deze fundamentele functie, de bescherming van de handelsmerken van Scientology en haar geavanceerde religieuze geschriften, wordt verricht door het Religious Technology Center. Het is een functie die de zuiverheid en werkzaamheid van Scientology tot ver in de toekomst garandeert.

In het begin lette L. Ron Hubbard persoonlijk op de orthodoxe uitoefening van Scientology. Als een integraal deel van die inspanning registreerde hij ook veel van de identificerende begrippen en symbolen van de religie, zoals Dianetics en Scientology, als wettige handelsmerken. Deze geregistreerde merken bieden een wettelijk mechanisme dat ervoor zorgt dat de religieuze technologie├źn van Scientology altijd exact volgens de geschriften worden toegepast en niet worden veranderd door een verkeerde interpretatie of verkeerd gebruik. Ze bieden ook een wettelijk middel om iemand ervan te weerhouden een gewijzigde of niet-authentieke versie van Dianetics en Scientology te presenteren als de echte technologie.