Religious Technology Center Religious Technology Center
Houder van de Dianetics & Scientology handelsmerken
Introductie
De Scientology Religie
Het Garanderen van de Toekomst van Scientology
David Miscavige Voorzitter van de Raad van Bestuur
Stuur een rapport aan RTC
Zaken van Belang voor RTC
Neem contact op

In 1982 schonk L. Ron Hubbard deze religieuze merken aan het pas gevormde Religious Technology Center, en belastte die kerk met de verantwoordelijkheid om de Scientology religie te beschermen, door ervoor te zorgen dat het zuiver en ethisch gebruikt wordt en de technologieën standaard worden toegepast. RTC bewaart zo de zuiverheid van de technologie en bewaakt deze tegen misbruik of verkeerde voorstelling door het wettig registreren van bepaalde woorden en symbolen van de Scientology religie als handels- en dienstmerken in landen over de hele wereld.

Het is RTC dat aan de Scientology Kerk Internationaal, de moederkerk van de Scientology religie, het recht verleent deze merken te gebruiken en hun gebruik toe te staan aan alle andere Scientology kerken. Zonder schriftelijke toestemming en definitieve goedkeuring van RTC kan niemand deze handelsmerken legaal gebruiken of zich een Scientology kerk noemen. Omdat alle Scientology kerken verplicht zijn Dianetics en Scientology technologieën in volledige overeenstemming met deze handelsmerklicenties toe te passen, corrigeert de gehele hiërarchie, tot aan de Scientology Kerk Internationaal, zichzelf en zorgt voor zuivere, orthodoxe Scientology.

RTC daarentegen onderzoekt alle afwijkingen van de standaardprocedures en zorgt ervoor dat de orthodoxie wordt hersteld. Het zorgt er ook voor dat geen individu of groep een valse voorstelling van zaken geeft en een gewijzigde technologie aanbiedt die dan Dianetics of Scientology wordt genoemd.