Religious Technology Center Religious Technology Center
Houder van de Dianetics & Scientology handelsmerken
Introductie
De Scientology Religie
Het Garanderen van de Toekomst van Scientology
David Miscavige Voorzitter van de Raad van Bestuur
Stuur een rapport aan RTC
Zaken van Belang voor RTC
Neem contact op

Terwijl rook nog opsteeg uit de puinhopen en de as dik in de lucht hing, was het dominerende woord verwarring. Met uitgeputte reddingsteams die alleen op adrenaline rondliepen, en de nog steeds bedwelmde brandweerlieden en politieagenten die hun broeders nog geen uur geleden verloren hadden – was de eerste prioriteit ongetwijfeld: kalme en effectieve hulp en logistische steun te verlenen, van communicatie en leveringslijnen, tot de oprichting van een drink– en eetgelegenheid, wat spoedig door de reddingswerkers aangeduid werd als het “Vrijheidscafé.”

Maar er was een nog grotere nood – het verlenen van hulp aan de helden die in het hart van tragedie en verlies aan het werk waren. En terwijl het woord zich verspreidde – en letterlijk in slechts een paar uur – arriveerden honderden meer Pastorale Werkers van over de gehele V.S. en zelfs van Europa, Azië en Australië.

En dat was niet het einde, want de trauma verspreidde zich verder en verder. Maar jullie waren daar in de scholen, in de parken, in de verschillende stations en op de straten, één voor één. Want de mensen hoefden alleen maar te vragen en jullie waren daar – en ja, zolang als het duurde.

En terwijl die inspanningen overal bekend zijn, met bewijzen van erkentelijkheid, was dat nauwelijks het eind van het verhaal. Het was slechts het begin. Want wat belangrijk is voor een PW is de hulp die hij brengt.

L. Ron Hubbard beschreef een Pastorale Werker als: “Iemand die zijn ogen niet sluit voor de pijn, het kwaad en onrecht dat bestaat.” En dat is waarom, sinds 11 september, het verhaal dat jullie begonnen zich over de hele wereld herhaald heeft. In Hongarije en Tsjechië – toen grote overstromingen hele gemeenten tot stilstand brachten, waren onze Pastorale Werkers daar om de dijken te repareren en om de daklozen te helpen. Ook in Moskou, toen terroristen een aanval deden op een populair theater, maakten de plaatselijke media de inwoners erop attent dat de Pastorale Werkers aanwezig waren om hulp te verlenen aan de slachtoffers. Wanneer een aantal bosbranden woedden in Australië, kwamen de Pastorale Werkers onmiddellijk te hulp en brachten verlichting aan de uitgeputte brandweermannen die dag en nacht doorwerkten om de vlammen in bedwang te krijgen.