Religious Technology Center Religious Technology Center
Houder van de Dianetics & Scientology handelsmerken
Introductie
De Scientology Religie
Het Garanderen van de Toekomst van Scientology
David Miscavige Voorzitter van de Raad van Bestuur
Stuur een rapport aan RTC
Zaken van Belang voor RTC
Neem contact op

Vandaag de dag zijn er 4.500 Scientology groepen, missies en kerken in 156 landen. En toch hebben we de noodzaak gezien dat we nog meer moeten doen – veel meer. En dat is waarom onze nieuwe kerken die we over de gehele wereld aan het vormen zijn, zoals deze hier, zo belangrijk zijn. Want wat hier voor u staat is niet zomaar een “nieuwe kerk,” maar een heel nieuw soort van Scientology Kerk.

Alhoewel we internationale hulp kunnen verlenen met wereldwijde programma's, blijft het een feit dat we het ook op plaatselijk niveau naar iedere gemeenschap moeten brengen. Om dat te verwezenlijken moeten we in iedere stad stabiele posities opbouwen, die niet alleen alle hulp verschaffen die wij kunnen aanbieden, maar die zichzelf ook weer overal kunnen voortplanten. In het afgelopen jaar gebeurde dat in Tampa, Florida, waar onze nieuwe kerk door de burgemeester werd geopend. In de nasleep van orkanen waren hun Pastorale Werkers in het voorste gelid bij het reddingswerk en zij werden zelfs gisteren nog erkend in Florida’s hoofdstad. Dan is er onze nieuwe kerk in Johannesburg, Zuid-Afrika, die werd geopend door nationale leiders waaronder de Minister van Kunst, Cultuur, Wetenschap en Technologie. Deze nieuwe kerk neemt een leidinggevende positie in bij het verspreiden van onze onderwijsprogramma’s nu dat het apartheidsregime verleden tijd is, terwijl zij verder ons PW programma in 18 andere Afrikaanse landen ten uitvoer brengen. Dan is er ook onze nieuwe kerk in Buffalo, die zich op de slagaderen van de Amerikaanse industrie bevindt. Zij werd door de burgemeester geopend en dient nu als een gemeenschapscentrum, en wordt zelfs erkend als een leider van stadsrestauratie en vernieuwing. In San Francisco bewoont onze nieuwe kerk nu een gerestaureerd historisch monument, en is haar werk in de gemeenschap samen met het politiebureau aan het uitbreiden.

En het gaat zo door met onze nieuwe kerken die wij in juni geopend hebben. Het begon in Los Gatos, Californië. En als aanduiding van waar we naar toe gaan, werd deze opening onmiddellijk opgevolgd met een nieuwe kerk in Mountain View, ook geopend door hoogwaardigheidsbekleders. Dat zijn drie nieuwe kerken in het Bay gebied van Californië.

En vorige week hebben we een nieuwe nationale Kerk geopend in Spanje, waar we ook al de voorloper zijn met Narconon in Europa’s meest geteisterd druggebied. En dat alles naast ons spirituele Mekka in Clearwater, waar al deze uitbreiding tegemoet wordt gegaan met een nieuw kerkgebouw van 33.000 m2 – op het ogenblik onder constructie.

Dus ja - wat hier vertegenwoordigt is maakt deel uit van een veel groter, wereldwijd beeld. En dat beeld is de snelst groeiende religieuze beweging ter wereld.

Toch, en laat daar geen twijfel over bestaan, staat u niet alleen in deze rol – u staat in het voorste gelid. Want ik keer weer terug naar waar ik begon omdat het geen cliché is dat New York geen stromingen volgt – het geeft de toon aan.