Religious Technology Center Religious Technology Center
Houder van de Dianetics & Scientology handelsmerken
Introductie
De Scientology Religie
Het Garanderen van de Toekomst van Scientology
David Miscavige Voorzitter van de Raad van Bestuur
Stuur een rapport aan RTC
Zaken van Belang voor RTC
Neem contact op

We leven vandaag in een wereld die meer en meer bezeten is door de wetenschap. Ja, we kunnen iemand naar de maan sturen, we kunnen de oppervlakte van Mars onderzoeken en zelfs de melkweg verkennen met NASA sondes. Met geavanceerde computer technologie en satellieten die de aardbol omcirkelen kunnen we met wie dan ook communiceren, waar ook ter wereld en in een ogenblik.

Toch, met al die dingen en alles dat de wetenschap ons gebracht heeft, is er een leegte. Het is, in feite, een kloof. En op de bodem van die kloof liggen de geesteswetenschappen. Het moet dus niemand verbazen dat met al deze technologie van de 21ste eeuw, de wetenschap geen oorlogen kan voorkomen.

Hoe zit het met het terreur-alarm dat dagelijkse kost is? De ruzies thuis die zo gewoon lijken te zijn dat we ze een onderdeel beschouwen van de dagelijkse strijd die wij leven noemen? Dat is een Code Oranje die in miljoenen huishoudens iedere dag plaatsvindt. Of hoe voeden we een kind op heden ten dage? Als het niet de drugs zijn, dan is het wel de teveel voorkomende zorgen over of ze wel een goede opleiding zullen krijgen. Dat is de werkelijke terreur en dat is een Code Rood.

Het antwoord op de problemen van deze planeet wordt niet gevonden in het materiƫle. Daarover bestaat geen twijfel. Want als die oplossingen oorlog tussen verschillende naties niet kunnen voorkomen, hoe kan men dan verwachten dat het antwoord geeft op vraagstukken zoals liefde, geluk, of innerlijke rust? Dus kunnen we geen antwoord verwachten van chemische formules. Niet tenzij men gelooft in een kunstmatige utopie of een Dappere Nieuwe Wereld met een volmaakte pleziersdrug.

Toch is dat precies wat we vandaag om ons heen zien, met multi-miljoenen dollar conglomeraten die een overvloed van nieuwe pillen op de markt gooien als wondermiddelen voor allerlei ziekten, wat de farmaceutische industrie de meest winstgevende industrie ter wereld maakt, meer dan de banken, financieringsbedrijven, olie en computerbedrijven tezamen. Gezond verstand zegt ons dat dit het verkeerde antwoord is.

Per slot van rekening is het geen toeval dat de komst van die nieuwe drugs altijd samenvalt met het verlopen van het laatste patent. Dat is een feit.

En wanneer het succes van de laatste wonderpil wordt beoordeeld door de winst, wees dan niet verbaast dat geluk niet onder de resultaten valt. Want, wat zou er dan gebeuren met al die bedrijfsaandelen?

Iedere zakenman weet dat een goede marketingstrategie een voortdurende reeks van nieuwe producten vereist. Bovendien, de statistieken tonen dat die pillen niet werken.