Religious Technology Center Religious Technology Center
Houder van de Dianetics & Scientology handelsmerken
Introductie
De Scientology Religie
Het Garanderen van de Toekomst van Scientology
David Miscavige Voorzitter van de Raad van Bestuur
Stuur een rapport aan RTC
Zaken van Belang voor RTC
Neem contact op
De E-Meter
Hoewel Clear een nieuwe staat is voor de mens, leidt De Brug* hem tot zelfs nog grotere hoogten van spirituele vrijheid. Boven Clear zijn er de Niveaus van Opererende Thetan (OT). De thetan is het onsterfelijke geestelijke wezen, het individu zelf, niet zijn lichaam of verstand of wat dan ook. Het is niet iets wat hij heeft, maar wat hij is, een feit dat overduidelijk helder wordt op deze hogere niveaus. Het doel van Clear is om die dingen die geen deel uitmaken van zijn inherente spirituele zelf uit iemands bestaan te verwijderen. Het doel van Opererende Thetan is om het lijden van het bestaan te overwinnen en de zekerheid en bekwaamheden van iemands eigen spirituele zijndheid te herwinnen. Op dit niveau weet iemand dat hij los staat van, en anders is, dan materiƫle zaken zoals een fysieke verschijningsvorm of het fysische universum.

Auditing op welk niveau dan ook is een onvergelijkbare ervaring; de volledige beschrijving ervan gaat het doel van deze website ver voorbij. Stelt u zich echter voor dat iets u uw hele leven problemen heeft gegeven – een of ander gevoel of houding of ervaring. Stelt u zich vervolgens voor dat u met een auditor zit en dat u een exacte vraag gesteld wordt – de juiste vraag – die u in staat stelt om plotseling ineens de waarheid van deze situatie te zien, de werkelijke oorzaak ervan.

Dat is wat auditing is, en het resultaat is openbarend – enorme opluchting, begrip, een gevoel van vrijheid, de bekwaamheid om alles helderder te zien, een toegenomen bewustzijn. Het is haast magisch. En feitelijk is het dat ook. En het is vanwege deze spirituele transformatie, die iedere minuut van iedere dag door iemand ergens op de wereld wordt ervaren, dat Scientology zo snel aan het groeien is.

De Brug* = Het brede pad dat scientologen volgen via auditing en studie staat bekend als De Brug. Dit belichaamt een oeroud denkbeeld – een route waar lang van gedroomd werd, over een kloof tussen de huidige staat van de mens en immens hogere niveaus van bewustzijn.