Religious Technology Center Religious Technology Center
Houder van de Dianetics & Scientology handelsmerken
Introductie
De Scientology Religie
Het Garanderen van de Toekomst van Scientology
David Miscavige Voorzitter van de Raad van Bestuur
Stuur een rapport aan RTC
Zaken van Belang voor RTC
Neem contact op

DHR. MISCAVIGE: Het is mijn oprechte vreugde om met jullie samen te komen bij de opening van deze nieuwe Scientology Kerk van New York. Omdat er geen twijfel over mag bestaan dat de betekenis van deze dag jullie verwachtingen ver zullen overtreffen.

En dat zegt werkelijk iets, want wat hier voor jullie staat is niet minder dan sensationeel, en vertegenwoordigt de tientallen jaren oude dromen van New Yorkse scientologen.

En toch, terwijl dat alleen al reden voor feest zou zijn, het belang van deze nieuwe kerk – jullie nieuwe kerk – reikt veel verder dan deze structuur of deze stad. Beschouw het in deze zin: vandaag kenmerkt een reusachtige stap in onze wereldwijde kruistocht om dringend onze hulp op een wereldwijde schaal te brengen – en het belang van de gebeurtenis van vandaag spreidt zich over de gehele Scientology wereld uit. En daarom is het mijn eer om vandaag hier te zijn. Omdat, zoals je spoedig te horen zult krijgen – we in het afgelopen jaar nieuwe kerken openden, zoals deze, op elke hoek der aarde. En in de nabije toekomst zullen er nog meer komen. Maar het geeft niet hoeveel – dit is een speciale. En voor het waarom zijn er vele antwoorden.

Als eerste reden – zoals u net al hoorde – geen enkele plek had een meer “speciale plaats” in het hart van onze Stichter dan deze stad. Maar dat zegt nog niet alles. Uiteindelijk is er een reden dat L. Ron Hubbard New York zijn “thuis” noemde.

Want als je New York beschouwt als het middelpunt van alles, van Amerikaanse uitgeverijen tot modetrends, de financiële hoofdstad van het land en epicentrum van globale tendensen, om maar niet te spreken over het internationale centrum van entertainment en media, en dat alles naast de meest diverse cultuur op aarde, die zelf de toon aangeeft voor iedere generatie en spectrum van het leven – wel, wat moet nog meer gezegd worden? New York is de belangrijkste stad op aarde.