Religious Technology Center Religious Technology Center
Houder van de Dianetics & Scientology handelsmerken
Introductie
De Scientology Religie
Het Garanderen van de Toekomst van Scientology
David Miscavige Voorzitter van de Raad van Bestuur
Stuur een rapport aan RTC
Zaken van Belang voor RTC
Neem contact op

Maar zelfs dat zegt nog niet alles. Dit is eerder speciaal voor een andere reden. Omdat, wat we vandaag met deze nieuwe kerk bij New Yorkse scientologen hebben gebracht, hetzelfde is wat jullie 3 jaar geleden rond de hele wereld inspireerden. In feite kan het worden opgesomd in een enkele uitdrukking, die nu een wereldwijde beweging voortdrijft die over de hele wereld hoop en redding aan miljoenen brengt.

Want in het donkerste der tijden en de slechtste der plaatsen, bleven jullie ondanks alles sterk, als een fonkelende bron van inspiratie, en verklaarden jullie met actie dat:

ER IETS AAN GEDAAN KAN WORDEN.

De condities die we vandaag de dag onder ogen moeten zien zijn maar “symptomen” van de werkelijke “ziekte” achter de culturele achteruitgang. Een maatschappij bestaat uit individuen. En wanneer we oplossingen zoeken – laten we dan het individu zelf revitaliseren.

Wat mij terug doet keren naar de gebeurtenissen van drie jaren terug, en de wreedheid van de 11de september. Het was een “oproep-tot-ontwaken” voor ons allen. Het einde van alles, de onthulling van de delicate staat van de wereld waarin we leven. Terwijl anderen met oorlog en militaire actie reageerden, herkenden wij het terrorisme als een syndroom van wat de mens werkelijk mankeert. Op dezelfde manier, was de dringendheid van onze missie nog nooit zo duidelijk geweest. De vraag naar onze oplossingen was botweg nog nooit groter geweest. Mensen hadden om hulp gevraagd en het werd tijd voor ons om daaraan te voldoen.

En zo sluiten we de kring van New York, en een beweging die jullie “inspireerden” – welke nu wereldwijd is. En nu spreek ik natuurlijk over onze Scientology Pastorale Werkers. Vandaag staan ze internationaal bekend, en erkend, voor wat beschreven is als “spirituele eerste hulp.” Voor die taak zijn ze gereed en georganiseerd om elke ramp te beantwoorden – veroorzaakt door de mens of door de kracht van de natuur.

Dat verhaal begon precies hier, op Ground Zero, in de onmiddellijke nasleep van 11/9. Met een stad, zelfs een heel land, dat met stomheid geslagen en in een schoktoestand was, was het precies hier – op deze plaats – waar jullie je mobiliseerden om de zo wanhopig nodige hulp te bieden. En wat dan ook te doen wat nodig was.