Religious Technology Center Religious Technology Center
Houder van de Dianetics & Scientology handelsmerken
Introductie
De Scientology Religie
Het Garanderen van de Toekomst van Scientology
David Miscavige Voorzitter van de Raad van Bestuur
Stuur een rapport aan RTC
Zaken van Belang voor RTC
Neem contact op

En als u dat bekend in de oren klinkt als de traditie van de oude Oosterse religies, hebt u zeker gelijk. Het verschil is echter, en dat is nieuw in Scientology, dat er manieren bestaan om dit te bereiken. Want Scientology is een moderne religie, geboren in het technische tijdperk van de 20ste eeuw. En als u dit aan een scientoloog vraagt, zal hij u zeggen dat het een praktische religie is, met praktische antwoorden en gereedschappen die kunnen worden toegepast om groter bewustzijn en doeltreffendheid te bereiken in het hier en nu. Of, zoals wij dat zeggen, wanneer je de antwoorden op levenskwesties hebt verkregen, dan is er hoegenaamd geen gedeelte van het bestaan waarop deze niet kunnen worden toegepast om het leven te verbeteren.

En voor wat het betekent in de grotere omvang der dingen, keer ik terug naar dat grotere drama waarmee ik begon. Dit is opgesomd in de cyclus van religie en wetenschap, en de vraag welke het antwoord van de mensheid zelf bevat. Dat is de strijd geweest en het is een voortdurende cyclus geweest. En hoewel door de eeuwen heen de een naar de anderĀ“s fouten heeft gewezen om hun eigen positie te verdedigen, geloven wij dat geen van beiden het juist had. In plaats daarvan wachtten beiden op een gemeenschappelijke ontmoetingsplek. En dat is voor ons Scientology.

En daarmee zal ik u niet vertellen dat wij een religie zijn als elk ander. We delen zeker dezelfde doelen van vrede, medeleven en het geloof in een hoger doel; dat het leven boven deze klei dat ons lichaam is, uitstijgt. Maar bovenal zoeken wij een evolutie naar een betere staat voor de mensheid hier en nu.

Dus, we mogen dan wel nieuw en verschillend zijn, maar we weten dat ondanks de inspanningen en het geld van een groot aantal mensen, die oude oplossingen niet werken. Je kan er biljoenen tegenaan gooien en ze werken nog steeds niet. Daar is geen twijfel over mogelijk. Dat is zeker.

Laat onze antwoorden niet beoordeelt worden door de autoriteiten die hebben gefaald. Want dat is het pad van hopeloosheid. En als we ons de mogelijkheid van een beter morgen nog niet kunnen voorstellen, hebben we dan onze dromen niet verzaakt? In plaats daarvan laat ons, een elk van ons, samenwerken om elkaar te helpen.

Wij geloven dat er hoop bestaat. Wij geloven dat we kunnen helpen. Wij geloven in u. En daarmee verlaat ik u passend met een laatste woord van L. Ron Hubbard. Dit is afkomstig van de laatste bladzijden van Dianetics en weerspiegelt alles waar wij voor staan en waar Dhr. Hubbard zijn hele leven aan gewerkt heeft om ons te helpen verkrijgen: