Religious Technology Center Religious Technology Center
Houder van de Dianetics & Scientology handelsmerken
Introductie
De Scientology Religie
Het Garanderen van de Toekomst van Scientology
David Miscavige Voorzitter van de Raad van Bestuur
Stuur een rapport aan RTC
Zaken van Belang voor RTC
Neem contact op

Dus, denken we dat nieuwe antwoorden nodig zijn?

Ja, dat denken wij.

Vinden mensen aanbiedingen van hulp soms maar verdacht?

Jammer genoeg is dat zo. En dat is niet verwonderlijk. Omdat teveel keren die hulp gefaald heeft.

Mensen hebben echte oplossingen nodig, echte gereedschappen om de menselijke problemen effectief te behandelen en te overkomen. Een ieder van ons heeft deze ervaring gehad.

Denk maar eens terug aan een tijd dat u iemand probeerde te helpen die verdriet had, of een kind dat het moeilijk had, of een verslaafde vriend. En wanneer u faalde was dat alleen omdat u de gereedschappen niet had om wat u voor ogen had effectief te bereiken. Dat is wat Scientology te bieden heeft. Hulp.

De doelen van Scientology zijn een wereld zonder krankzinnigheid, zonder misdadigers, zonder oorlog, waar bekwame mensen tot bloei kunnen komen en waar de mens vrij is om tot grotere hoogten te stijgen. Ook nauw aan Scientology verbonden is het feit dat men verantwoordelijkheid neemt, niet alleen voor zichzelf, maar voor de gehele wereld. En niets van deze inspanningen heeft ook maar iets te maken met het “geloof” in, of “blindelings volgen” van, een doctrine. Integendeel, wij gebruiken wat we weten om anderen te helpen en het kan ons niets schelen wat hun ras, overtuiging, kleur of geloof is.

Hetgeen ons brengt tot het evenement van deze avond, deze Kerk en de vraag: “Wat is Scientology? Want ik verzeker u dat het veel meer is dan rehabilitatie, geletterdheid en moraliteit. Dat zijn onvermijdelijke uitgroeisels in de gemeenschap die voortkomen uit wat Scientology is en de redenen waarom scientologen zo toegewijd zijn tot het creĆ«ren van een betere wereld.

In het gehele onderwerp van Dianetics en Scientology zijn antwoorden vervat op oeroude vragen zoals: Wie ben ik? Wat is het doel van dit alles? En, wat gebeurt er met mij wanneer ik sterf?

De rechtstreekse antwoorden zijn: U bent een spiritueel wezen, verschillend en afscheidelijk van het lichaam. U hebt leven na leven geleefd en u zult weer leven. U zoekt naar het voortbestaan van uzelf, uw familie, groep, de mensheid, het fysisch universum, en het voortbestaan als een geestelijk wezen. En pas wanneer u dat niveau van verlichting hebt bereikt, kunt u de Schepper werkelijk begrijpen.