Religious Technology Center Religious Technology Center
Houder van de Dianetics & Scientology handelsmerken
Introductie
De Scientology Religie
Het Garanderen van de Toekomst van Scientology
David Miscavige Voorzitter van de Raad van Bestuur
Stuur een rapport aan RTC
Zaken van Belang voor RTC

Natuurlijk is de voornaamste vraag: wat is Scientology? Het antwoord is nimmer tevoren meer relevant geweest dan vandaag de dag, in het bijzonder met wat onze moderne samenleving in de ogen staart.

Laat me direct zijn. Scientology heeft antwoorden. Werkelijke antwoorden. Antwoorden die werken. Grote woorden? Ja. Maar dit is iets wat miljoenen mensen uit meer dan 150 landen u zullen vertellen.

We staan vandaag op een keerpunt in de geschiedenis. Op het spel staat of de idealen die we koesteren het zullen overleven of dat een nieuw stel afschuwelijke idealen hun plaats innemen. En als dat verval over de laatste 50 jaar al zichtbaar was, zet het zich in deze nieuwe eeuw onverminderd voort.

De gebeurtenissen van 11 september dienden om ons wakker te maken. Het is duidelijk, wanneer men zich zorgen moet maken in deze moderne tijden over de veiligheid van onze medemensen en wanneer oplossingen zich beperken tot militaire overmacht, dat de problemen die we ondervinden veel dieper gaan.

Het is een toestand die niemand kan negeren. Dit zijn situaties die wij allen onder ogen moeten zien. Dit zijn problemen waar wij allemaal de verantwoordelijkheid voor moeten dragen om ze op te lossen.

Kijk om je heen naar de hedendaagse wereld en wat hoor je dan? "Wat kan ik eraan doen? Ik ben maar alleen." En daarin ligt het ware probleem. Want de waarheid is dat slechts "ik" en "wij" de grootste macht op aarde zijn.

En nee, ik praat niet alleen maar van dagelijkse krantenkoppen over internationale oorlog en conflict. In feite is dat alleen maar het meest recente hoofdstuk in het drama dat zich over de laatste millennia heeft afgespeeld.

Hier is waar het echt om gaat. Terwijl we iedere dag de krantenkoppen, de Code Oranje terreur waarschuwingen en van alles en nog wat zien, verdoezeld dit alleen maar een veel dieper en ernstiger probleem dat op de bodem van dit alles ligt: de mens zelf.