Religious Technology Center Religious Technology Center
Houder van de Dianetics & Scientology handelsmerken
Introductie
De Scientology Religie
Het Garanderen van de Toekomst van Scientology
David Miscavige Voorzitter van de Raad van Bestuur
Stuur een rapport aan RTC
Zaken van Belang voor RTC

TRAINING

Training

Een andere fundamentele beoefening van Scientology is training – de studie van Scientology principes. Er zijn veel trainingscursussen beschikbaar in de Scientology religie, omdat een persoon, zoals al eerder gezegd, de waarheden die in Scientology gevonden worden, gebruikt om omstandigheden in elk deel van het leven te verbeteren. De belangrijkste trainingscursussen zijn echter die cursussen waardoor men leert hoe men een auditor wordt. Dat is omdat het allerbelangrijkste principe in alle cursussen is dat Scientology een toegepaste religieuze filosofie is en alle training legt de nadruk op toepassing.

Het brede pad dat scientologen volgen door auditing en de studie van Scientology materialen staat bekend als De Brug. Dit belichaamt een oeroud denkbeeld – een route waar lang van gedroomd werd, over een kloof tussen de huidige staat van de mens en immens hogere niveaus van bewustzijn. De Brug bestaat uit gradiĆ«ntsgewijze stappen zodat de winsten steeds groter worden, voorspelbaar zijn en duidelijk aanwezig.

Er zijn twee kanten aan deze Brug: aan de ene kant bereikt men, door het ontvangen van auditing, de hoogste staten van bewustzijn als een spiritueel wezen; aan de andere kant bestudeert men de axioma's en principes van Scientology en leert men om een auditor te worden en gaat men uiteindelijk verder naar de hoogste niveaus van auditorbekwaamheid. De vrijheid die verkrijgbaar is via Scientology vereist een doortocht langs deze beide paden. Terwijl men vrij wordt door auditing, moet dit namelijk worden vermeerderd door kennis over hoe vrij te blijven. Het kennen van het mechanisme waardoor men spirituele vrijheid kan verliezen is een vrijheid op zich en plaatst iemand buiten de invloed ervan. Alles bij elkaar genomen bestaat De Brug uit een route omhoog, vanaf de laagste staten van menselijk bestaan naar tot nog toe niet ingebeelde spirituele hoogten. En in dat opzicht representeert het een spirituele droom die zo oud is als de mens zelf.